tirsdag den 4. oktober 2011

Lemon merengue cupcakes

I lørdags bagte prinsessen lemon merengue cupcakes, og da de smagte rigtigt dejligt har hun nu valgt at dele opskriften med sine undersåtter, som hun håber må få en mindst lige så god smagsoplevelse som hun. Endnu en gang takker prinsessen Hummingbird bakery for fantastiske opskrifter.


12-16 alm cupcakes
80 g smør
280 g sukker
240 g mel
1 spsk bagepulver
1 tsk reven økocitron
2 store æg
240 ml mælk

Frosting
200 g sukker
4 æggehvider
70 g lemon curd (prinsessen brugte Irmas, da hun ikke kunne nå at lave den selv)

Mix de tørre ingredienser sammen
Mix de våde ingredienser sammen og bland dem lidt efter lidt med de tørre
Fyld muffinforme ca 2/3 med dej
Bag i ca 20 min ved 190 grader

Lad cupcakene køle af inden der skæres et 2x2 cm hul i kagerne, som fyldes med en lille tsk lemon curd. Toppen fyldes på cupcaken igen og gøres klar til frosting.

Til frostingen skal sukker koges med lidt vand (prinsessen kogte det så meget, at det blev til karamel, hvilket gjorde, at marengsen blev helt gullig, hvilket bestemt ikke var hensigten. Det smagte dog udemærket, så det går nok, hvis du som prinsessen hurtigt kan blive distraheret af mange andre ting som for eksempel rygtesnak i stuen...
Imens sukkeret koger piskes æggehviderne stive, og herefter piskes sukkeret ind i æggehviderne indtil massen er lunken.
Så er man klar til at smøre frostingen på, og herefter fremtages bundselbrænderen, som giver marengsen den sidste finish. Alternativt kan man smide den under grillen i ovnen, men er man en rigtig prinsesse bruger man det rigtige værktøj!

Husk at drikke et glas asti undervejs for at fastholde den gode stemning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar